La Fira 2019

La Fira d'Espàrrecs, organitzada per l'Ajuntament de Gavà amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat, pel que fa al vessant agrícola, i de l'Agrupació de Restauradors de Gavà, en el gastronòmic, arriba enguany a la 66a edició i tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d'abril.

DATES DE CELEBRACIÓ

  • Mostra Agrícola: 27 i 28 d'abril de 2019
  • Mostra Comercial i d'Automoció i GastroGavà: 26, 27 i 28 d'abril.

Descarrega't el programa de la Fira 2019 en aquest enllaç

Pots consultar tota la informació de la Fira Espàrrecs 2019 en www.firaesparrecsgava.cat
 

Ubicació:

Pl. de Francesc Macià, Pl. de Jaume Balmes i Av. Diagonal.

Entrada: Gratuïta

Superfície: 20.000m², aproximadament.

 

HORARIS:

Divendres, 26 d'abril

Mostra Comercial.......................................de 17 a 21.30 h.

GastroGavà..................................................de 19 a 23 h.

Dissabte, 27 d'abril

Mostra Agrícola ...........................................d'11 a 21.30 h.

Mostra Comercial .......................................de 10 a 21.30 h.

GastroGavà ..................................................de12.30 a16.30 i de 19 a 23 h.

Diumenge, 28 d'abril

Mostra Agrícola i Mostra Comercial.........de 10 a 21.30 h.

ELS ESPAIS DE LA FIRA

 

El recinte firal està dividit en 3 zones. A cada zona trobareu els espais següents:

 

  • Zona 1: Pl. de Francesc Macià.

La pl. de Francesc Macià acollirà la Mostra Agrícola

 

  • Zona 2: Av. Diagonal

L'espai de l'av. Diagonal inclourà l'espai infantil i familiar "Els Petits Pagesos", així com la Mostra Artesanal i d'Automoció, l'espai didàctic de PRESEC (espai divulgatiu sobre la sostenibilitat en la neteja, jardineria i recollida de residus de la ciutat), i l'espai didàctic dels serveis de seguretat de la ciutat.

 

  • Zona 3: Pl. de Jaume Balmes.

A la plaça de Jaume Balmes, hi haurà l'espai de gastronomia GastroGavà, el Mercat de Pagès, el Punt d'Informació Turística i de la Fira, i l'escenari d'activitats. El tram del carrer Sant Pere, entre Martí l'Humà i de Montflorit, serà també un espai de la Mostra Comercial, que inclourà la participació del comerç local.

 

 

 

La Fira d'Espàrrecs, aparador de l'economia local i comarcal

 

La primera edició d'allò que avui coneixem com la Fira d'Espàrrecs va tenir lloc el 22 de maig de 1932. Va néixer com a concurs/exposició d'espàrrecs en què els pagesos volien mostrar un producte autòcton que només es cultivava als camps situats a les Sorres de Gavà. En la dècada dels anys trenta, el cultiu de l'espàrrec blanc va tenir el seu moment d'esplendor. En aquesta època la producció superava les sis mil tones anuals.

 

La Fira actualment és una mostra agrícola, comercial i gastronòmica que, any rere any, visiten més de 30.000 persones. La transformació social i econòmica que ha experimentat Gavà s'ha reflectit a la Fira. Alhora que conserva el vessant agrícola, element identificatiu d'aquesta mostra amb les paneres artístiques amb productes del camp i els lots d'espàrrecs, ha anat incorporant altres sectors com el comercial i el gastronòmic.

 

La ciutat es guarneix de Fira

 

Les entitats culturals, socials, esportives i educatives del municipi també es bolquen amb la Fira i hi participen de manera molt activa ja sigui amb actuacions a l'escenari, exhibicions o organitzant tota mena d'activitats. Gegants i Castellers no perden l'ocasió per vestir-se de gala i se sumen a la interessant oferta de tallers i jocs destinats al més petits perquè puguin gaudir de tot un dia en família a la Fira.

 

 

 

Tornar