Raquel Sánchez Jiménez

Alcaldessa de Gavà

 

Gavà és una ciutat magnífica que ens enorgulleix. I és per Gavà que treballarem junts per anar més lluny i fer les coses cada dia millor.


 

Biografia

Vaig néixer a Gavà, ciutat on sempre he viscut, el dia 18 de novembre de 1975. Estic casada i sóc mare de dos fills, el Gabriel i el Marcel.

Vaig estudiar a l'escola Immaculada Concepció i més tard a l'Institut Bruguers de Gavà.

Em vaig llicenciar en Dret a l' Universitat de Barcelona i vaig cursar un Màster en Dret del Treball i la Seguretat Social a la Universitat Pompeu Fabra.

Durant els primers anys de la meva carrera professional vaig exercir d'advocada en un despatx de Barcelona. Posteriorment vaig fundar, amb dos companys més, un despatx propi a la ciutat veïna de Castelldefels. L'exercici d'aquesta professió em va despertar un gran  interès pels afers públics i un profund sentit de la justícia social.

Des de les eleccions municipals de 2007, sóc regidora del PSC a l'Ajuntament de Gavà. Entre els anys 2007-2011 vaig ser tinenta d'alcalde d'Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals i portaveu del grup municipal socialista. Els dos primers anys del mandat 2011-2015, vaig ser tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi ambient i Sostenibilitat i alhora portaveu del grup socialista. Aquestes importants responsabilitats m'han permès tenir un coneixement transversal de l'administració.

L'any 2012 vaig ser escollida primera secretària del PSC Gavà. Formo part de la Comissió Executiva del PSC del Baix Llobregat i sóc membre del Consell Nacional del PSC.

El 15 de febrer de 2014 vaig ser elegida alcaldessa agafant el testimoni de Joaquim Balsera. Després de les eleccions municipals del 24 de maig de 2015, que les va guanyar el PSC, el 13 de juny vaig ser alcaldessa pel mandat 2015-2019.

El 15 de juny de 2019, vaig ser reelegida després que la candidatura socialista obtingués la majoria absoluta als comicis locals del 26 de maig.

El 30 de juliol de 2019 vaig vair ser nomenada vicepresidenta institucional de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en el ple extraordinari del consell metropolità on va quedar aprovat el cartipàs del mandat 2019-2023

Des del 24 de novembre del 2015,  sóc Vicepresidenta Segona de la Red Española de Ciudades por el Clima.

Des de novembre de 2019, forma part de l'executiva de l'Airport Regions Council.

Des de febrer de 2020, sóc consellera del Consell d'Administració de Mercabarna.

Des de novembre de 2016, formo part de l'executiva del PSC. Fins al desembre de 2019 com a Secretària de Polítiques de les Dones, i a partir del mateix mes com a Secretària d'Estratègia i Clima.

 

 

Retribución anual bruta - 58.371,87 €

Declaració de béns i incompatibilitats

 

Pots contactar amb mi a través de:

 

 

També us podeu adreçar a mi per correu ordinari: Pl. de Jaume Balmes, s/n, 08850 Gavà o trucant-me al número de telèfon 93 263 91 00.