PROJECTES DE SENSIBILITZACIÓ AMB APORTACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE GAVÀ

 

1. PROJECTE BUCHENWALD

L'Institut de Bruguers ha iniciat el projecte Buchenwald, amb l'entitat Amical Mathausen, un projecte que pretén sensibilitzar als i les joves contra els feixismes i els totalitarismes. El projecte és de l'entitat Amical Mathausen, una entitat sense ànim de lucre, constituïda per supervivents dels camps de concentració i extermini del règim nazi, així com per familiars i amics de les víctimes del nazisme que col·laboren amb l'objectiu de fer conèixer el que hi va passar i recordar la memòria dels que hi varen morir i patir, per tal d'alertar als ciutadans d'avui, especialment els més joves, dels perills de certes ideologies que poden desembocar cap a la intolerància i cap a l'anul·lació de drets de les persones i els pobles.

 

2.  PROJECTE VACANCES EN PAU

El projecte de Vacances en Pau, organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya, és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra. Aquest projecte, on famílies catalanes acullen a nens i nenes sahrauís durant els mesos d'estiu, pretén donar a aquests infants l'oportunitat de conviure amb infants catalans/nes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent de la que els mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l'any 1975. El projecte a Gavà el coordina l'entitat ACAPS Gavà.

 

3.  PROJECTE CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats i l'Institut de Drets Humans de Catalunya, amb la participació d'altres municipis catalans i d'altres institucions i entitats que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores els drets humans, ajudant a conscienciar a la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d'integrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana. Es tracta d'organitzar l'estada a Catalunya d'un grup de 6 defensors i defensores dels drets humans durant un període de 12 dies per organitzar una sèrie d'activitats de diferent naturalesa (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a centres educatius, escoles...) que serviran per donar a conèixer la tasca dels defensors/es i la importància de recolzar-los. Participaran un nombre de 6 defensors de drets humans.

 

4. XARXA ALCALDES I ALCALDESSES PER LA PAU

La Secció Catalana d'Alcaldes per la Pau és la branca catalana de la xarxa internacional Mayors for Peace. Agrupa els municipis catalans que en són membres, i també les agrupacions de municipis i altres entitats supramunicipals que desitgin adherir-se. La missió de la Xarxa de Municipis Catalans per la Pau –Mayors for Peace Catalunya- és assolir un espai de pau i solidaritat que prengui en consideració tothom, per fer dels nostres pobles i ciutats espais de llibertat, de convivència i de cohesió social, fent de la Cultura de Pau una eina de gestió local que actuï en tots els àmbits.

En l'actualitat, la ciutat de Gavà forma part de la Junta Directiva de la secció catalana.

 

5.  COMISSIÓ DE PAU DEL FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ

Comissió de pau municipalista que desenvolupa accions i estratègies per fomentar la pau entre els municipis participants a nivell de sensibilització.

 

6. CREACIÓ I POSADA EN MARXA D'UNA GUIA ÈTICA I DELS DRETS HUMANS PER A LA CONTRACTACIÓ I LA COMPRA PÚBLICA DELS MUNICIPIS CATALANS

El projecte pretén millorar les eines de les administracions locals de Catalunya per poder realitzar contractacions i compres públiques sota criteris ètics i basats en els drets humans, també com millorar el coneixement de l'impacte de les empreses transnacionals en els drets humans de les poblacions que viuen en zones de conflicte armat i/o inestabilitat politicosocial.

 

PROJECTES DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL AMB PARTICIPACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE GAVÀ:

 

1. PROJECTE GRUP MARROC FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

Suport a la participació de la dona en la Governança Local a través de la creació i la posada en funcionament de les Comissions de Paritat i d'Igualtat d'Oportunitats als Municipis Rurals de la Regió de Tànger-Tetuan (Marroc).

Projecte sorgit del Grup de treball Marroc, que forma part de les Comissió de Codesenvolupament del Fons Català de cooperació, junt amb altres municipis catalans.

 

2.  PROJECTE XARXA BAIX LLOBREGAT I LA XARXA MARRÀQUEIX (MARROC)

L'enfortiment de la política local de proximitat a la regió de Marràqueix (Marroc)

Aquest és un projecte que abarca la participació de nombrosos actors  tant de la regió de Marràqueix com de Barcelona. Per una banda estan la xarxa de municipis de Marràqueix, liderats per l'arrodissement de Gueliz i la xarxa de municipis del Baix Llobregat, liderats per l'Ajuntament de Viladecans. Per l'altra tenim la complicitat d'institucions supramunicipals com la Diputació de Barcelona i l'Institut de desenvolupament Local al Marroc (Imadel). Fruit del projecte es van posar en funcionament diversos centres socioculturals i han aconseguit treballar de la mà de les associacions i la societat civil. Actualment la línia estratègica a treballar és el reforçament les capacitats de la xarxa del Marroc en l'elaboració i execució de plans estratègics i planificació municipal.

Municipis participants al Baix Llobregat: Viladecans, Sant Vicenç dels Horts, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Gavà. Amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

3. FISHARA

Conveni amb CEAS de col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema del Sàhara-Fisahara

L'objectiu és realitzar activitats de difusió cultural emmarcades en l'àmbit cinematogràfic i potenciar l'intercanvi cultural.

 

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals