El proper mes d'octubre se celebrarà l'assemblea general de la Xarxa de Espanyola de Ciutats pel Clima, un esdeveniment que servirà perquè el món local estableixi les accions a impulsar a curt i mig termini per assolir millors resultats en la lluita contra el canvi climàtic.

El proper mes d'octubre se celebrarà l'assemblea general de la Xarxa de Espanyola de Ciutats pel Clima, un esdeveniment que servirà perquè el món local estableixi les accions a impulsar a curt i mig termini per assolir millors resultats en la lluita contra el canvi climàtic. Com a vicepresidenta de la Xarxa tinc l'oportunitat de participar en l'organització d'una assemblea que també reivindicarà el paper fonamental dels governs locals davant dels reptes que ens planteja el desenvolupament urbà i la sostenibilitat mediambiental. Els objectius són globals, però només es poden assolir des de la proximitat i les accions concretes i eficaces.

A Gavà som conscients que un desenvolupament sostenible és indispensable per garantir les necessitats de la ciutadania, de les generacions actuals i de les futures. És per això que hem apostat per un model de ciutat que cerca l'equilibri social i econòmic, però també i cada vegada més, l'equilibri territorial i mediambiental. Un model de ciutat que volem potenciar encara més amb l'impuls de polítiques que ens permetin avançar en aquest camí, amb pas ferm i amb la implicació de tots i totes: ciutadania, institucions i agents socials i econòmics.

Si som el primer municipi en adherir-nos al Pacte + indústria a Catalunya. Si impulsem els espais productius ambientals als Joncs en el marc del PDU del Delta. Si optem per modes de transport sostenibles per integrar la C-245 en el teixit urbà i reivindicant el Metro del Baix Llobregat. Si treballen per ser una de les portes del Garraf i per preservar una platja marcada per un paisatge dunar singular. Si tenim la capacitat de conjugar natura i ciutat. Si fem bandera de l'educació i les accions innovadores de suport a les famílies. És perquè volem sumar esforços per un desenvolupament econòmicament integrat, socialment inclusiu i mediamentalment sostenible. Són els tres vectors que cal combinar en el present i per aspirar a conquerir el futur.

 

Tornar