Nou govern, però quines prioritats?

Article publicat al Far.cat, el 15 de gener de 2016

Alguns dels protagonistes de la política catalana els agrada fer les coses a l'últim minut i amb estranyes maniobres de suspens. Així ha arribat el nou president i el nou govern de la Generalitat, però més enllà que alguns ni compartim ni ens acostumem a aquesta manera de fer, el que tenim és una notable i justificada preocupació. La tenen sobretot els ciutadans i les ciutadanes, que després d'haver esperat més de tres mesos que Catalunya tingués nou govern i de cinc anys marcats per greus retallades que molts han hagut de patir -i sovint hem hagut de pal.liar des dels ajuntaments-, ara requereixen que les prioritats del nou Executiu deixin d'estar allunyades de la realitat que viuen dia a dia. I per això cal que les decisions, els recursos i les competències se centrin en les necessitats i aspiracions tangibles de la gent, de tota la gent de Catalunya sense excepcions.

Nou govern i nous consellers, sí, però per molt que alguns vulguin posar el comptador a zero, cal recordar que bona part dels que formen el nou govern són els mateixos que fins ara han situat el "procés" per damunt de tot, amb les conseqüències que això comporta. El nou govern ha de tenir el benefici del dubte i cert marge de confiança, però com que el que nosaltres també tenim és memòria i sobretot voluntat de tirar endavant, convé que li remarquem algunes coses perquè no se li oblidi d'on venim i a on volem anar.

Què pertoca ara? Ras i curt, clar i català: canviar el rumb de les polítiques bàsiques. Després de no poques irregularitats, és hora de ser responsables. Responsabilitat per un país, unes ciutats i barris més justos i igualitaris socialment, equilibrats territorialment i dinàmics econòmicament, Per les escoles i les universitats i els hospitals i els ambulatoris. Per les infraestructures i el transport públic. Per un sistema de serveis socials adequat. Per unes polítiques d'ocupació i dinamització econòmica veritablement eficaces. En definitiva, per tot allò que en aquest mateix espai vaig reclamar pocs dies abans del 27-S i que està ben vigent.

Ni volem ni podem seguir perdent el temps i oportunitats. I treballarem tant des de la col.laboració institucional com des de l'exigència per fer les coses bé.

Tornar