Una nova política per un temps nou

Article publicat a El Far, el 9 de juliol de 2015

A les eleccions municipals, els gavanencs i les gavanenques van tornar a confiar en el projecte socialista i al mateix temps van configurar un consistori plural i divers.

 

A la meva investidura vaig assumir una doble i indestriable responsabilitat: fer una acció de govern decidida i eficaç i, amb la mateixa intensitat, fer de la mà estesa, del diàleg polític, i sobretot ciutadà, una realitat concreta i tangible.

 

Des del meu primer dia com a alcaldessa, fa any i mig, la meva acció s'ha regit per tres principis: diàleg, proximitat i transparència. I estic convençuda que aquest és el camí correcte i per això hi persistiré. És hora d'una nova política: honesta i valenta, dialogant i sensata. I fonamentada en el compromís, la confiança i la corresponsabilitat.

 

He obert el mandat amb un govern municipal que fomenta la seva actuació prioritària en les demandes ciutadanes: aplicant polítiques socials i de benestar des d'una perspectiva de progrés i de justícia social i amb un accent clar i contundent en les polítiques educatives; amb transversalitat pel que fa a la transparència en totes les decisions públiques, i amb noves polítiques econòmiques per contribuir a crear llocs de treball de qualitat i a situar Gavà com a referent econòmic metropolità. Una priorització que també passa per la preservació de la nostra identitat, del nostre patrimoni natural i històric i la cooperació amb el teixit associatiu.

 

També he engegat el nou mandat en les condicions d'estabilitat i diàleg que el moment requereix, amb la signatura d'un pacte de govern amb CiU que no exclou acords amb la resta de forces polítiques municipals. Perquè cal posar Gavà i la seva gent per davant de tot i cal articular les majories més sòlides i àmplies possibles en els temes rellevants. Una mà estesa que trasllado al conjunt de la ciutadania. Aviat posarem en marxa el procés participatiu per elaborar el Programa d'Actuació Municipal 2015-2019, perquè els veïns i veïnes puguin participar en la construcció col·lectiva de polítiques públiques que ens permetin seguir avançant.

Tornar