Un nou impuls per a Gavà

Article Opinió, publicat al Far (28 gener 2015)

Publicat al FAR (25/9/2014)

Fa uns dies plantejava a la ciutadania un repte: donar un nou impuls a la nostra ciutat. Un repte que vaig assumir quan vaig accedir a l'Alcaldia i que refermo, fonamentat en tres pilars.

El primer, una nova manera de governar, amb noves formes de fer i noves actituds. Crec en una política on el diàleg, la transparència i la proximitat són factors bàsics per construir Gavà. El diàleg entès com a col·laboració activa de les persones en els debats; la transparència com a màxima prova d'honestedat i d'eficàcia; i una proximitat que ens ha de permetre enfortir els vincles amb la ciutadania.

Això suposa continuar fent les coses junts, perquè "junts fem Gavà", fem el present i farem també el futur. I ho he portat a la pràctica durant aquest darrer any, trepitjant el carrer, decidint plegats els projectes necessaris als nostres barris, i obrint la informació municipal a la ciutadania, sense filtres.

Treballem en noves propostes d'aprofundiment democràtic, impulsant noves consultes sobre temes d'interès ciutadà, o destinant a cada exercici pressupostari una partida perquè la ciutadania pugui prioritzar i decidir les inversions. I també des de prop treballem per fer de la ciutat un espai de protecció i atenció a les persones, que funciona i no s'atura.

Un altre dels eixos d'aquest nou impuls és mantenir la dinàmica transformadora. Amb projectes que estan marxa en marxa i altres de nous: el nou Mercagavà; la remodelació de la plaça Catalunya, que haurà d'anar acompanyada del nou institut Bruguers, una reivindicació que mantenim; la unió de la zona marítima amb el centre urbà, o la transformació de la zona can Torelló en un campus esportiu. I també posant a l'abast de la ciutadania nous habitatges, cosa que farem segons l'evolució demogràfica i aplicant en tot moment criteris sostenibles i d'urbanisme de qualitat.

El tercer pilar és abordar una nova estratègia econòmica i metropolitana. Cal desenvolupar un nou model basat en l'economica de valor afegit, en la indústria i el turisme. Ho volem fer abordant les necessitats productives actuals, de la mà del sector empresarial i econòmic, cosa que ens permetrà definir les millores que calen en matèria d'infraestructures i abordar una estratègia conjunta que ens permeti fer valer la nostra rellevància metropolitana. Perquè Gavà és un enclavament estratègic per al conjunt del país i cal activar sectors claus com els Joncs, Marinada o Matabous per impulsar l'activitat econòmica salvaguardant i garantint alhora els valors ambientals que ens caracteritzen com a territori.

Tornar