Projecte d'Intervenció Integral Serra de les Ferreres

Gavà és un dels 26 municipis beneficiaris de la sisena convocatòria d'ajuts de la Llei de barris de la Generalitat de Catalunya. En concret, el govern català atorga a Gavà 7,78 milions d'euros per a la regeneració integral del sector serra de les Ferreres, format pels barris de Can Tries i Ca n'Espinós.
Ambdós barris, que estan units per una gran zona verda, comparteixen una tipologia urbana mixta amb habitatges unifamiliars i blocs de diferents alçades, així com una topografia accidentada.

El Projecte d'Intervenció Integral se centra en la construcció d'un nou equipament i el condicionament dels existents, com ara la masia de Can Torrents. També recull la construcció d'un vial d'accés i l'adequació de l'actual com a camí verd al barri de Ca l'Espinós, la reurbanització dels carrers de Can Tries i actuacions de millora ambiental i de prevenció al camí de contorn de la serra de les Ferreres.
Programes socials, de noves tecnologies i de millora de la seguretat són altres dels aspectes que rebran un impuls amb la Llei de barris.

Camps d'intervenció
El projecte, d'una durada inicial de 4 anys (2010-2013), durà a terme tota una sèrie d'actuacions integrals de transformació urbanística i de l'espai públic, de millora de la governabilitat del barri i de desenvolupament social amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i de l'entorn, i garantir el desenvolupament sostenible de la zona. Un total de 34 línies d'actuació distribuïdes en 8 camps d'intervenció:
  • Millora dels espais públics i dotació d'espais verds
  • Rehabilitació i equipaments dels elements col·lectius dels edificis
  • Provisió d'equipaments per a ús col·lectiu
  • Incorporació de les tecnologies de la informació als edificis
  • Foment de la sostenibilitat del desenvolupament urbà
  • Equitat de gènere en l'ús de l'espai urbà i dels equipaments
  • Desenvolupament de programes que comportin una millora social, urbanística i econòmica del barri
  • Accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques

Més informació
pladebarris@gava.cat


 

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals