Junts Fem Barri, una experiència pionera avalada per la bona acollida ciutadana

 

El programa Junts Fem Barri es va posar en marxa l'any 2014, recollint l'experiència prèvia del projecte "l'Alcaldessa als barris" en què Raquel Sánchez va recollir a peu de carrer i amb un contacte directe amb el veïnat els suggeriments, inquietuds i propostes de la ciutadania.

 

Junts Fem Barri va ser una experiència pionera i innovadora a Gavà que volia assolir un doble objectiu: realitzar projectes de millora de l'espai públic i promoure un procés participatiu en què la ciutadania pogués proposar i votar les accions que calia dur a terme.

 

L'Ajuntament va plantejar inicialment 38 accions de millora, a les quals es van afegir 72 propostes ciutadanes. D'aquestes últimes, es van acceptar 16 que s'ajustaven als objectius i requeriments del programa i que van integrar-se a la relació d'accions que es van sotmetre a votacions. Les propostes no validades ho van ser perquè el pressupost superava els 35.000 euros o bé perquè no plantejaven intervencions de millorar de l'espai públic. Tots els gavanencs i gavanenques que van presentar propostes van rebre una resposta per escrit de l'Ajuntament en què s'especificava el motiu pel qual s'acceptaven o no.
 

Finalment es van votar 54 propostes. A Un total de 934 gavanencs i gavanenques van dipositar la seva papereta a les 20 urnes distribuïdes per les regidories de barri i diferents instal·lacions municipals o bé a través d'aquest portal.

ELS 20 PROJECTES ESCOLLITS INICIALMENT

Illeta av. d'Eramprunyà

 

Parterre c. de Pi i Margall

 

Trasplantament oliveres

Jocs infantils Torre Lluc

Circuit d'exercicis parc del Mil·lenni

 

Correcan a la zona Arborètum

 

Correcan a la zona del Mil·lenni

Nou parc infantil a can Tries

Remodelació paviments a zona infantil de la Torre Lluc

Millora seguretat a rotonda de la carretera de la Sentiu

 

Reforç enllumentat

Substitució arbres C. Joan I

Renovació asfalt Rambla Pompeu Fabra

Jocs adaptats als parcs infantils

 

Ampliació de la zona infantil de Gavà Mar

Millora de la protecció dunar Passeig Marítim

Ampliació vorera c. Sant Isidre

Remodelació parc infantil can Tries

 

 

Bandes reductores al c. de la Riera de Sant LLorenç

Acondicionament parades bus c. de la Riera de Sant Llorenç

 

El programa Junts fem barri, amb una dotació de 500.000 €, abastava el pressupost per executar els 20 projectes més votats per la ciutadania. Un cop efectuades les licitacions de les obres, es va produir un romanent de diners per la disminució en la inversió inicial prevista a cada projecte. Un fet que va permetre ampliar el nombre d'actuacions que es podran desenvolupar finalment.

En concret es van incorporar quatre projectes més, seguint l'ordre de vots obtinguts en el procés participatiu. Són: