La ciutadania torna a decidir els projectes que milloraran l'espai públic

 

. Prop de 900 persones han prioritzat amb el seu vot les actuacions que l'Ajuntament executarà en el marc del programa Junts Fem Barri'16

. La nova App de participació i la presència de sis captadors de propostes i vots als carrers han contribuït a consolidar aquest procés de participació ciutadana i arribar a un públic més divers

. L'arranjament de places i carrers, la instal·lació de fonts, la creació de nous espais per a la pràctica esportiva a l'aire lliure i de jocs infantils, són les actuacions més votades

Un total de 867 gavanencs i gavanenques han decidit amb el seu vot els 18 projectes de millora de l'espai públic que l'Ajuntament executarà a partir del gener en el marc de la segona edició del programa participatiu "Junts Fem Barri 2016". Ho han fet dipositant la papereta a les urnes distribuïdes fins al passat 5 de setembre en diferents instal·lacions municipals o bé a través de la nova App "Gavà participa- Gavà decideix".

L'alcaldessa, Raquel Sánchez, ha agraït la participació de les persones que s'han implicat en el procés i ha fet una valoració positiva de la segona edició de Junts Fem Barri, remarcant el compromís i l'interès expressats per ciutadania: "El programa es consolida com un instrument útil per fer partícip la ciutadania en les decisions que l'afecten, a través del diàleg, la proximitat i la col·laboració. Junts Fem Barri fa factible la democràcia directa, aquella en què la ciutadania decideix i vota els projectes que  cal prioritzar i que l'Ajuntament executa destinant 500.000 euros de la partida d'inversions".

 

Dades de participació
Respecte a la primera edició de l'any 2014, gairebé es manté el nombre de persones participants en el procés de votació (de 891 vots vàlids es passa a 867).

 

Quant a la fórmula triada a l'hora de votar, es registra un augment significatiu en el nombre de vots emesos a través d'Internet (de 162 a 352). Pel que fa a la procedència dels vots, s'inclouen 40 persones de fora de Gavà que, tal com estableix el reglament de Junts Fem Barri, treballen en empreses i comerços ubicats a la ciutat.

 

Enguany, Junts Fem Barri ha arribat a un públic més divers gràcies a la posada en marxa de l'APP "Gavà participa–Gavà decideix" i a l'equip de sis captadors de propostes i vots. Segons Raquel Sánchez,  "els nous aplicatius que vam introduir perquè la gent pogués fer les seves propostes i, posteriorment, emetre el seu vot, han funcionat. Han convidat a participar en el procés a persones que tradicionalment no ens fan arribar les seves propostes perquè no estan vinculades a una associació veïnal o entitat, i han fomentat la participació de la ciutadania més jove". En aquest sentit, l'alcaldessa ha destacat que al voltant del 45% de les propostes han arribat de persones de 16 i 30 anys.

 

 

Els projectes votats

L'arranjament de voreres i camins, la instal·lació de fonts, i la creació de noves instal·lacions per a la pràctica esportiva a l'aire lliure o nous espais de jocs infantils són, majoritàriament, les actuacions que la ciutadania ha considerat prioritàries i que, per tant, l'Ajuntament executarà a partir del mes de gener.

 

El procés participatiu ha sumat, novament, el coneixement de les necessitats i potencialitats que els ciutadans i ciutadanes tenen del seu entorn més proper amb el coneixement tècnic dels serveis municipals. També s'ha posat evidència la importància de la mobilització ciutadana a l'hora de determinar els resultats, que comporten una lògica heterogeneïtat però beneficien els barris i alhora comporten projectes que repercuteixen en el conjunt de la ciutat.

 

La ciutadania va poder votar un total de 51 propostes. De les 18 més votades, 12 van ser proposades a la primera fase directament per la ciutadania, 3 van sorgir a proposta dels serveis tècnics municipals, i 3 han estat mixtes, és a dir, eren propostes inicials de l'Ajuntament que han estat complementades amb les aportacions dels ciutadans i ciutadanes.

 

 

 

Un cop finalitzat el període de votacions i comptabilitzats els resultats del procés, els serveis tècnics municipals treballaran en tots els tràmits necessaris perquè a partir de l'any vinent es pugui procedir a executar les obres. S'inicia ara el procés de redacció dels projectes tècnics, exposició pública, licitació i posterior adjudicació.

 

La ciutadania podrà fer un seguiment de tot el procés de desenvolupament de Junts Fem Barri 2016 a través de la web d'obres http://obres.gavaciutat.cat. A totes les persones que han participat se'ls farà arribar personalment la informació dels resultats.

 

Quant als projectes exclosos inicialment a la fase de votacions, són els següents:

 


 

 

 


 

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals