Jornades Europees de Patrimoni a Gavà

Aquest cap de setmana, Gavà s'afegeix a les Jornades Europees de Patrimoni amb visites gratuïtes al castell d'Eramprunyà, al refugi antiaeri de la Rambla, al jardí botànic del Museu de Gavà, al Parc Arqueològic Mines de Gavà i a la vil·la romana de Can Valls.

Inici temporada de caça 2019-20

Inici temporada de caça 2019-2020 a la província de Barcelona

Aquest diumenge comença la temporada de caça menor a la província de Barcelona del: 13/10/2019 al 02/02/2020

Recordem que la caça (porc senglar) major va començar el 01/09/2019 fins al 29/03/2020.

Recomanacions

Mercat de Segona Mà

Diumenge 13 d'octubre, de 10.30 a 14 h a la Rambla de Maria Casas, l'Ajuntament organitza el Mercat de 2a mà, dia de la reutilització a Gavà.

Així, amb l'objectiu de reduir la quantitat de residus que generem a Gavà, volem promoure nous hàbits entre la ciutadania a l'hora de fer les seves compres, fent èmfasi en la importància de reutilitzar i evitar que aparells i productes que encara tenen una vida útil esdevinguin un residu.

Nou màmògraf d'última generació a l'Hospital de Viladecans

L'Hospital de Viladecans instal·la aquests dies un nou mamògraf d'última generació, que permetrà millorar la detecció de lesions mamàries i reduir el nombre d'altres proves complementàries. L'aparell, que substitueix l'actual, estarà operatiu el 28 d'octubre. Fins llavors, les mamografies de les pacients del centre es faran al CAP El Castell, de Castelldefels.

Més informació

 

Noves activitats a la Jugateca Ambiental

Nova temporada de tardor d'activitats l'espai de joc lliure situat entre l'Avinguda del Mar i el Passeig Marítim

Aquesta iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gavà té com a objectiu oferir un espai de joc i experimentació en família tot promovent el respecte a l'entorn i posant èmfasi en els valors ambientals de la Platja de Gavà.

L'accés a la Jugateca ambiental és lliure i gratuït, cada diumenge podreu gaudir de l'espai de joc lliure i també participar a les activitats programades per a tota la família.

Les propostes es desenvoluparan a l'Av. del Mar- Passeig Marítim.

Campanya de prevenció i control del mosquit tigre

En marxa la campanya de prevenció i control del mosquit tigre, que consisteix en posar en marxa diferents mesures per prevenir la cria del mosquit tigre.

Entre els mesos d'abril i maig s'han fet tractaments en més de 1.100 embornals del nucli urbà, que s'aniran repetint fins al mes d'octubre per garantir-ne l'eficàcia.

Per al control del mosquit tigre, una part molt important de la feina l'ha de fer la ciutadania, evitant els recipients amb aigua acumulada a les seves llars.

Més informació

Nou servei de cita prèvia a les oficines de l'ORTG

L'Organisme de Gestió Tributària ha posat en marxa el servei de cita prèvia a tota la seva xarxa d'oficines.

A partir d'ara, és indispensable demanar la cita per a la majoria de tràmits i consultes que habitualment requereixen els contribuents dels municipis que han delegat la gestió i/o recaptació dels seus ingresos a la Diputació de Barcelona.

Sol·licitud de cita prèvia a ortg.cat/cites

Gavà, ciutat adherida a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta

Gavà pertany a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones i a la qual s'han adherit 71 municipis d'arreu de l'Estat Espanyol, compromesos a treballar per l'eradicació de la demanda de la prostitució i a perseguir el tràfic de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones s'ha elaborat un díptic on es posa de manifest la necessitat de lluitar contra la prostitució, un problema greu que atempta contra els drets humans de milions de dones i nenes.
Díptic

Agenda

Exposició de petit format 1939. L'abans i el després. Els quatre gavanencs morts en retirada

Museu de Gavà
Del 17-9-2019 a 31-12-2019
A les 19.00

Vols crear el teu propi negoci?

Centre de Suport a l'Empresa (CSE)
15-10-2019
De 16.00 a 18.00