La ciutat té una població de més 45.000 habitants

Gavà és un dels municipis més grans de la comarca del Baix Llobregat. Té quasi 31 quilòmetres quadrats i s'estén des de les platges meridionals del Delta fins als cims del massís de Garraf.

Gavà deu el seu nom, segons la versió més estesa, a Gavius, el fundador d'una vil·la romana que ocupava part del que ara és el nucli antic de la ciutat. La ciutat, que actualment té més de 45.000 habitants, és a 15 quilòmetres de Barcelona i disposa d'una important xarxa de comunicacions, com la carretera comarcal C-245, la C-31 i l'autopista C-32, que connecta amb la xarxa d'autopistes de Catalunya.

 

Gavà té un terme municipal privilegiat, integrat per una zona de platja de més de 4 quilòmetres, una zona forestal tan important com és el Parc del Garraf, i un centre urbà que ha sabut combinar els trets tradicionals amb la modernitat del progrés.

Gavà i la seva activitat econòmica
 

Gavà basa la seva economia en el sector industrial, on sobresurten la metal·lúrgia, els materials de construcció i el químic, i en el de serveis, importants pel seu emplaçament litoral, i per ser centre de serveis per a alguns municipis de l'entorn. La agricultura de regadiu, amb quasi 400 hectàrees, és encara important, i el producte més característic, encara que actualment la seva producció no és tan gran com a principis del segle XX, és l'espàrrec, que dóna nom a la tradicional Fira d'Espàrrecs de Gavà. El sector comercial amb més de 1.200 comerços a la ciutat i la instal·lació del Parc Comercial Barnasud és una altra de les activitats econòmiques importants.


Dades generals del municipi

Demografia

Dades econòmiques i socials del municipi

Activitat econòmica

Mercat de treball

Qualitat de vida

Programa Hermes d'Informació estadística local de la Diputació de Barcelona

Observatori del Consell Comarcal del Baix Llobregat


 

 

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals