A Gavà, els esports d'equip sempre han tingut una gran tradició. Al nostre municipi tenim equips en lligues nacionals en diferents esports, com ara el beisbol, l'handbol, el futbol sala i el futbol. I esports on els equips tornen a agafar importància, com és el bàsquet. Això comporta que els nens/es del nostre municipi se sentin atrets per la pràctica esportiva col·lectiva i que el nostre esport de base sigui abundant. Dins d'aquest esport de base, podem incloure tot l'esport escolar.

L'esport de base escolar a Gavà esta organitzat de tal forma que en un inici els nens han de tenir una pràctica esportiva variada. A més de que en un futur puguin escollir l'esport que més els agradi, ampliaran el ventall d'habilitats físiques i psicomotrius. És per això que en les categories de Pre-Benjamí (1r i 2n de Primaria) i Benjamí (3r i 4t de Primaria) el nostres esportistes fan Poliesportiu. Aquesta és una modalitat de lliga on cada partit es divideix en tres parts, cadascuna d'elles d'un esport diferent (futbol-sala, mini bàsquet i mini handbol). Per últim, la formació és completarà amb jornades atletiques tal i com parlem a l'apartat d'esports individuals.

 

                

                                                     

A partir de la categoria Aleví (5e de Primaria) el nen decideix quin serà l'esport que practicarà.  Dins del Jocs Escolar Locals, tenim l'opció de les lligues de futbol sala, que es seguirà realitzant fins a l'edat de cadet. Aquestes lligues són formades per equips unicament de Gavà. La normativa i reglament d'aquestes lligues són semblants als de federació, encara que hi ha alguna excepció per adaptar-les al procés formatiu. D'altra banda, d'esports com bàsquet i handbol, es juguen dins dels Jocs Escolars Comarcals, amb una lliga variada amb equips d'altres municipis.


INSCRIPCIONS

Totes les inscripcions es tramitaran a través de les escoles, associacions i clubs esportius. Per a més informació, adreçar-se a l'AMPA de l'escola o trucar al telèfon d'informació del Departament d'Esports. 93 263 91 80.
 

Calendaris i classificacions

 

Per a més informació de les compecions comarcals, es pot consultar:  www.cebllob.com

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals