Dia de la visibilitat trans

El 31 de març, es vol donar a conèixer la realitat trans i sensibilitzar en contra de la discriminació cap a les persones trans de tot el món.

Dia de la visibilitat lesbiana

El 26 d'abril es commeora la  defensa de la igualtat de drets de les lesbianes i contribuir a fer visible les seves realitats amb la construcció d'un imaginari col·lectiu que s'ajusti a la diversitat existent a la nostra societat.

Dia internacional contra la LGTBIfòbia

El 17 de maig es commemora la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 17 de maig de 1990. Té la finalitat de sensibilitzar sobre la LGTBIfòbia i promoure l'interès de les autoritats i la ciutadania per garantir els drets LGTBI al món.

Dia internacional de l'Orgull LGTBI

El 28 de juny es recorda que el 1969, a la ciutat de Nova York, es va produir una batuda policial al local gai Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava contundentment contra la repressió institucional i social que patia. Es considera que aquest succés va marcar l'inici de l'alliberament homosexual. 

Dia per la Despatologització Trans

El 24 d'octubre es reivindica la despatologització de les persones trans. La lluita de les persones trans per aconseguir el dret a la identitat o l'expressió de gènere ha portat a la celebració d'aquesta jornada reivindicativa.

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals