Gavà atura els rumors

Els rumors són declaracions sobre persones, grups o esdeveniments que es difonen d'una persona a l'altra sense que se'n demostri la veracitat i tenen credibilitat no perquè hi hagi proves directes que els sostinguin, sinó perquè hi ha molta gent que se'ls creu.

Projecte

Aturem els rumors és un projecte que neix el 2017 amb la finalitat de posar fi al fenomen de la rumorologia. L'objectiu inicial és anar incidint i crear consciència en diferents temàtiques, totes elles relacionades amb els drets humans.

El projecte inclou un ampli ventall d'activitats emmarcades en festivitats gavanenques.

Per a més informació: Departament de Ciutadania, plaça de Jaume Balmes, s/n. Telèfon 93 263 91 00 extensions 9193 o 9405.

 

Aturem els rumors en contra de la igualtat de gènere

Rumor treballat: Les dones sempre han estat a casa cuidant dels fills i de la llar.

Aturem el rumor: Les dones han tingut un paper actiu en la construcció del món actual. Aquest és un petit homenatge a grans dones que han fet història.

Adjuntem un petit reconeixement a la tasca de 12 dones de la nostra ciutat i de 12 dones històriques que comparteixen similituds. Des de la seva quotidianitat com a botigueres, infermeres, cosidores, ... han construït el món on vivim.

Visibilitzem referents femenins!

 

Aturem els rumors en contra de les persones refugiades

 

Hem abordat diversos rumors sobre les persones refugiades amb una instal·lació artística al carrer que simbolitzava una duana.

Els rumors i els antirumors treballats han estat

 

 

 

 

Aturem els rumors en contra de l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifobia

Jornada als instituts El Calamot i Bruguers, en el marc del projecte PIDCES, que es fa a l'hora del pati de cada institut.

L'activitat consisteix que els alumnes agafin un paper, llegeixin una frase, i considerin si és un rumor o una mentida. Si és així, l'han de trencar i llençar-lo a la paperera. En canvi, si és una sentència certa, l'han de penjar en un plafó. Per exemple, hi ha frases com "Les lesbianes són unes marimacho" o "Els fills de pares homosexuals són igual de feliços que els altres nens".

 

 

Xarxes socials

Facebook: https://www.facebook.com/AturemElsRumors/
Twitter: @AturemElsRumors

Instagram @aturemelsrumors

 

L'alcaldessa
Seu electronica
webs municipals