« Ves enrere

Al capdavant d’una transformació econòmica sostenible. Publicat al Far (26 octubre 2017)

A Gavà sabem cap a on anem. Malgrat un context polític i social de molta complexitat, tenim una agenda econòmica ben definida que estem tirant endavant.

A Gavà sabem cap a on anem. Malgrat un context polític i social de molta complexitat, tenim una agenda econòmica ben definida que estem tirant endavant. Un model que fa que Gavà sigui un valor segur, equilibrat i amb recorregut. Un actiu sòlid per afrontar la recuperació econòmica de manera sostenible o sostinguda i que posiciona la ciutat com un dels territoris amb més potencial de desenvolupament i transformació de l'àrea metropolitana.

 

El model econòmic de Gavà s'integra en un model urbà igualment sostenible. Perquè ciutat i empresa, ciutat i polígons, formen part d'un mateix territori i, de fet, el configuren, el transformen i el fan actiu. Per això, ciutat i empresa s'han de relligar físicament i estratègicament. Es tracta de donar veritable categoria al nostre territori, reconèixer els seus valors naturals, cuidar-lo i adaptar-lo a l'evolució econòmica, social i tecnològica que ens toca viure. I també de treballar intensament i proactivament la col·laboració público-privada.

 

El nostre model es concreta en una clara aposta per impulsar l'economia circular. El projecte Ecoindústria, el conveni amb Aïgues de Barcelona i Cetaqua, les noves subvencions a les empreses o l'elaboració del Pla de mobilitat del Parc Empresarial Gavà són uns exemples.

 

I també en l'aplicació del principi de la sostenibilitat als nous desenvolupaments: el sector de Roca, que a més de reforçar el posicionament  i la projecció econòmica de Gavà beneficiarà la ciutat en termes socials i urbans; l'espai productiu-ambiental els Joncs, que permetrà donar continuïtat a la franja d'activitat de sòls d'activitat econòmica que s'identifiquen amb els valors ambientals i paisatgístics com a valors afegits, o el sector de la Marinada que integrarà i consolidarà els usos residencials, preservarà els espais naturals i potenciarà l'ús turístic i hoteler.

Tornar


Nou govern, però quines prioritats?

Article publicat al Far.cat, el 15 de gener de 2016

Una nova política per un temps nou

Article publicat a El Far, el 9 de juliol de 2015

Un nou impuls per a Gavà

Article Opinió, publicat al Far (28 gener 2015)

Publicat al FAR (25/9/2014)

Fa uns dies plantejava a la ciutadania un repte: donar un nou impuls a la nostra ciutat. Un repte que vaig assumir quan vaig accedir a l'Alcaldia i que refermo, fonamentat en tres pilars.