« Ves enrere

Gavà i la nova agenda de la sostenibilitat. Publicat al FAR (16 febrer 2017)

Estem en un moment important, un moment d'inflexió. Hem de seguir combatent les conseqüències d'una crisi molt dura però tenim elements per mirar al futur amb més confiança i optimisme.

Estem en un moment important, un moment d'inflexió. Hem de seguir combatent les conseqüències d'una crisi molt dura però tenim elements per mirar al futur amb més confiança i optimisme.

 

És del tot necessari que aportem una visió renovada de la realitat i dels nostres reptes de futur. És hora de passar de les limitacions, de les incerteses i del patiment a una nova perspectiva, a un nou model: l'agenda de la sostenibilitat. Aquest model ens ha de permetre preservar allò que tenim, millorar-lo i fer-lo perdurar. I això només serà possible si canviem la perspectiva, si deixem de considerar els ajuntaments com a institucions que presten serveis a institucions que garanteixen drets.

 

L'agenda de la sostenibilitat parla de quelcom més que de medi ambient. Parla de drets, de progrés econòmic, de territori i de futur.  Incorpora projectes que ens han de permetre cosir i interconnectar el territori: nucli urbà, parc empresarial i espais naturals i agraris. I també millorar els nostres barris, fent-los més amables, més nets, accessibles i segurs.

 

També introdueix accions que ens han d'aportar oportunitats econòmiques de la mà d'empreses innovadores i respectuoses amb l'entorn que generin ocupació de qualitat.

 

I construeix un model de ciutat que treballa per reduir les desigualtats, que millora l'educació, la salut i el benestar, i que reforça el compromís amb els drets humans.

 

Però perquè aquesta agenda de la sostenibilitat sigui viable és del tot indispensable compartir aquest compromís amb la ciutadania a través de nous espais de participació, de debat i de codecisió.

 

Només així aconseguirem donar respostes a les necessitats actuals sense comprometre les possibilitats que han de tenir les generacions futures de gavanencs i gavanenques.

Tornar